Louise Clough

Geboren in Engeland. Sinds 1987 in Nederland. Kort gewerkt in de ‘corporate’ sector en daarna als universitaire docente, mentor en leraren opleider Engels, vertaler en editor. Sinds 2003 werkzaam in privé praktijk. Vloeiend Engels en Nederlands. 

 

Meer

Ik ben opgegroeid in een klein plaatsje in het midden van Engeland waar therapie nauwelijks bestond. Ik was van kinds af aan geïnteresseerd in wat er in mensen omging. Ik zocht antwoorden in romans en gedichten wat uitmondden in een studie Letterkunde, een baan als universitaire docente en mentor en een toenemende interesse in psychotherapie.  Ik werd moeder van 2 kinderen en het idee om mensen te begeleiden begon steeds meer te leven. Uiteindelijk nam ik het besluit me te laten omscholen tot therapeute.  

 

Ik ontdekte vanuit mijn eigen ervaring dat niet alleen het hoofd maar ook het lichaam een verhaal heeft. Het leek me belangrijk om te leren allebei aandacht te geven. De taal van het lichaam vertelt ons veel over wat we hebben meegemaakt. Door het lichaam een plek te geven in mijn eigen therapieproces kreeg ik een belangrijke sleutel om tot zelfkennis en verandering te komen.

 

Doordat ik in verschillende werkomgevingen heb gewerkt kan ik snel schakelen en makkelijk aansluiten bij andere leefwerelden. Ik ben sensitief en niet bang voor emoties. Ik heb jarenlang ervaring met het werken met mensen die een slechte start hebben gehad in de (vroege) kindertijd en/of traumatische ervaringen. Ik kan makkelijk met mensen overweg die uit andere culturen komen. Ik weet wat het is om een migrant te zijn en hoe je thuis kan komen in een land wat aanvankelijk vreemd leek. Ik denk dat ik hierdoor veel begrip heb voor de grotere en kleine processen van migratie en verandering die we allemaal meemaken in ons leven.